Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dippen blir extra god tack vare morötterna som rostas i ugnen och får en koncentrerad smak.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skär morötterna i bitar. Lägg dem och oskalade vitlöksklyftor på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Ringla över oljan och salta.
Rosta i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter, eller tills de blivit mjuka. Rör om 1-2 gånger under tiden.
Ta bort och kasta vitlöksskalen. Mixa morötter och vitlöken till puré. Blanda i yoghurt, persilja och citronsaft.
Blanda i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.
Recept från Mitt kök