Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morots- & vitlöksdipp

Dippen blir extra god tack vare ­morötterna som rostas i ugnen och får en koncentrerad smak.

Morots- & vitlöksdippMorots- & vitlöksdippMorots- & vitlöksdipp
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 4 storamorötter
  • 10vitlöksklyftor
  • 23 mskolivolja- till rostning + 3-4 msk olivolja till dippen
  • 1 tskflingsalt
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • 1 mskpersilja- finhackad
  • 12 tskcitronsaft- färskpressad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skala och skär morötterna i bitar. Lägg dem och oskalade vitlöksklyftor på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Ringla över oljan och salta.

  3. Rosta i nedre delen av ugnen, cirka 30 minuter, eller tills de ­blivit mjuka. Rör om 1-2 gånger under tiden.

  4. Ta bort och kasta vitlöksskalen. Mixa morötter och vitlöken till puré. Blanda i yoghurt, persilja och ­citronsaft.

  5. Blanda i oljan, lite i taget. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök