Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morots- & pumpascones

Morots- & pumpascones
Morots- & pumpascones
Morots- & pumpascones
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 6 dlsiktat dinkelmjöl
  • 2 dlmorötter- grovrivna
  • 2 dlpumpakärnor
  • 1 tsksalt
  • 4 tskbakpulver
  • 100 gsmör
  • 3 dlyoghurt- med honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, morötter, pumpakärnor, salt och bakpulver i en bunke. Fördela smöret i mjölet med fingertopparna till en smulig massa.

  2. Tillsätt yoghurten och arbeta snabbt ihop till en kladdig deg.

  3. Dela degen i fyra delar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta med mjölad hand ut varje del till en rund kaka, cirka 15 centimeter i diameter. Skåra varje kaka korsvis i fyra delar.

  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Servera nygräddade.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök