Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Morots- och rabarbersoppa är god att äta på vårens något kyliga kvällar. Tillsätt lite rabarber i soppan för en spännande syra och garnera med de finaste bladen. Servera med små valnötsbröd.
Skala och skär morötterna i bitar. Ansa och skär rabarbern i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs morötter, rabarber, lök och vitlök i smör i en kastrull ca 5 min. Tillsätt vatten, buljongtärning, sambal oelek, gurkmeja, salt och socker. Låt koka under lock ca 20 min. Mixa soppan slät med mixerstav.
Finstrimla gräslöken. Häll soppan i skålar och toppa med gräslök. Garnera med späda rabarberstjälkar.