Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morots- och rabarbersoppa

Morots- och rabarbersoppa är god att äta på vårens något kyliga kvällar. Tillsätt lite rabarber i soppan för en spännande syra och garnera med de finaste bladen. Servera med små valnötsbröd.

Morots- och rabarbersoppaMorots- och rabarbersoppaMorots- och rabarbersoppa
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gmorötter
  • 100 grabarber
  • 1gul lök- liten
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 msksmör
  • 8 dlvatten
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 1 tsksambal oelek
  • 1 tskgurkmeja- mald
  • 1 tsksalt
  • 1 tskströsocker

Tillbehör

  • 0,5 krukagräslök
  • 4rabarberstjälkar- späda

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i bitar. Ansa och skär rabarbern i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs morötter, rabarber, lök och vitlök i smör i en kastrull ca 5 min. Tillsätt vatten, buljongtärning, sambal oelek, gurkmeja, salt och socker. Låt koka under lock ca 20 min.  Mixa soppan slät med mixerstav.

  3. Finstrimla gräslöken. Häll soppan i skålar och toppa med gräslök. Garnera med späda rabarberstjälkar.

Vad tyckte du om receptet?