Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morots- och kokossoppa

Recept på krämig och god soppa med smak av morot och kokos. Servera gärna med några hackade cashewnötter och kokosflingor.

Morots- och kokossoppaMorots- och kokossoppaMorots- och kokossoppa
Servera soppan med hackade cashewnötter. Foto: Arne Adler

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 4 medelstoramorötter- hackade
  • 2 tskingefära- färsk finhackad
  • 1,5 dlröda linser
  • 1 tskchilipulver
  • 1 tskkummin- malen
  • 6 dlgrönsaksbuljong
  • 400 gkokosmjölk
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Chilirostade cashewnötter

  • 1 dlcashewnötter
  • 2 mskkokosflingor
  • 1 tskchilipulver
  • 1 tskolivolja
  • salt

Gör så här

  1. Nötter: Värm ugnen till 175 grader. Vänd runt nötterna i olja så att chilin fäster på dem. Rosta nötterna i ugnen i 15–20 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Blanda med kokos-flingor, eller ännu hellre de vackra kokosflagorna. Strö över lite salt.

  2. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Skala och finhacka morötter och ingefära. Fräs lök, morot, ingefära, linser, chili och kummin i olivolja. Tänk på att fräsa på låg temperatur så att det inte tar färg.

  3. Häll på buljong och låt puttra på svag värme i 10 minuter. Mixa till en slät soppa i en mixer. Häll tillbaka soppan i kastrullen och vispa ner kokosmjölken. Krydda soppan med salt och peppar från kvarn.

  4. Servera med några hackade chilicashewnötter och kokosflingor eller flagor i varje tallrik.

Vad tyckte du om receptet?