Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morots- och fetaostpaj – vegetarisk och så snygg!

Recept på morots- och fetaostpaj. Experimentera ­gärna med att byta ut morötterna och purjolöken mot andra favoritgrönsaker.

Morots- och fetaostpaj – vegetarisk och så snygg!
Morots- och fetaostpaj – vegetarisk och så snygg!
Morots- och fetaostpaj – vegetarisk och så snygg!
Recept på morots- och fetaostpaj. En vegetarisk rätt som också platsar på buffébordet. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 1 dlgrahamsmjöl
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 krmsalt
  • 12 mskvatten

Fyllning

  • 1 knippamorötter- (350 g)
  • 1 bitpurjolök- (ca 15 cm)
  • 200 gfetaost

Äggstanning

  • 3ägg
  • 2 dlmjölk
  • 1 dlmatlagningsgrädde
  • 1 dlost- riven, lagrad
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt formen vila i kylen ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Nagga ­pajbottnen. Förgrädda mitt i ugnen 10–15 min.

  3. Ansa och koka morötterna i lättsaltat vatten ca 5 min, tills de känns mjuka. Låt svalna och halvera eventuellt de större ­morötterna på längden. Ansa och strimla purjolöken.

  4. Fördela morötter, purjolök och smulad feta i pajskalet. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över.

  5. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min, tills fyllningen är gyllene och har stannat.

Vad tyckte du om receptet?