Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Morots- och bananmuffins är inte lika söta som vanliga muffins. Perfekt som nyttigt mellanmål! Ät dem gärna nybakade med en liten klick smör på.
Sätt ugnen på 200°. Skala och riv morötterna på rivjärn. Skala och mosa bananen.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner morötter, bananmos, kanel och salt. Häll i mjölk och smör- och rapsoljablandningen och rör om tills det blandats väl.
Blanda mjöl, vete- eller kruskakli och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten och rör försiktigt ihop tills det blandats.
Ställ muffinsformar av papper i en muffinspanna eller på en plåt. Klicka i smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills muffinsen fått fin färg. Ta ut och låt svalna på galler.