Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morots- och bananmuffins

Morots- och bananmuffins är inte lika söta som vanliga muffins. Perfekt som nyttigt mellanmål! Ät dem gärna nybakade med en liten klick smör på.

Morots- och bananmuffins
Morots- och bananmuffins
Morots- och bananmuffins
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2morötter
  • 1banan- stor
  • 2ägg
  • 0,5 dlrårössocker- eller strösocker
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 krmsalt
  • 1 dlmjölk
  • 1 dlsmör- och rapsoljablandning- flytande
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 0,5 dlvetekli- eller kruskakli
  • 2 tskbakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och riv morötterna på rivjärn. Skala och mosa bananen.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner morötter, bananmos, kanel och salt. Häll i mjölk och  smör- och rapsoljablandningen och rör om tills det blandats väl.

  3. Blanda mjöl, vete- eller kruskakli och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten och rör försiktigt ihop tills det blandats.

  4. Ställ muffinsformar av papper i en muffinspanna eller på en plåt. Klicka i smeten i formarna.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills muffinsen fått fin färg. Ta ut och låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?