Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morots- & aprikos­marmelad

Varmt höstgul marmelad att förgylla frukosten med under den mörka årstiden.

Morots- & aprikos­marmelad
Morots- & aprikos­marmelad
Morots- & aprikos­marmelad
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gmorötter
  • 125 gaprikoser- torkade
  • 1apelsin- ekologisk
  • 1citron- ekologisk
  • 7,5 dlvatten
  • 1stjärnanis
  • 1kanelstång
  • 5 dlsyltsocker

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötterna. Strimla aprikoserna. Skölj citrusfrukterna noga och skär dem i bitar. Plocka bort kärnorna. Mixa citrusfrukterna med stålkniv i matberedaren.

  2. Koka upp morötter, aprikoser, citrusfrukter, vatten och kryddor. Koka på svag värma utan lock i 40-45 minuter.

  3. Rör i sockret och höj värmen. Koka ganska kraftigt 2-3 minuter. Ta från värmen och låt vila i cirka 15 minuter, rör ett par gånger.

  4. Häll upp på varma, väl rengjorda glasburkar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök