Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morots- och rödbetsfrallor

Fint spräckliga och lagom grova frallor som blir härligt luftiga. Rotfrukter gör bröden saftiga, smakrika och fyllda med nyttiga fibrer.

Morots- och rödbetsfrallorMorots- och rödbetsfrallorMorots- och rödbetsfrallor
Foto: Åsa Swanberg/ Expressen Lifestyle

Ingredienser

  • 1morot
  • 1rödbeta- eller polkabeta
  • 50 gjäst
  • 1 dlvatten
  • 6 dlfilmjölk
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskkummin- stött
  • 0,5 mskhavssalt
  • 10 dlvetemjöl- (600 g)
  • 5 dlgrahamsmjöl- (300 g)

Gör så här

  1. Skala och grovriv morot och beta. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt filmjölk och olja och rör om. 

  2. Blanda i rivna rotfrukter, kummin, salt och de båda mjölsorterna och arbeta snabbt ihop till en ganska kladdig deg. Täck degen med bakduk och låt den jäsa i ca 30 min.

  3. Arbeta degen igen i ca 1 min. Täck den med bakduk och låt den jäsa i ca 1 tim.

  4. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 24 bitar. Lägg dem på plåtar med bak­plåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

  5. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på

    galler under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?