Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fint spräckliga och lagom grova frallor som blir härligt luftiga. Rotfrukter gör bröden saftiga, smakrika och fyllda med nyttiga fibrer.
Skala och grovriv morot och beta. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt filmjölk och olja och rör om.
Blanda i rivna rotfrukter, kummin, salt och de båda mjölsorterna och arbeta snabbt ihop till en ganska kladdig deg. Täck degen med bakduk och låt den jäsa i ca 30 min.
Arbeta degen igen i ca 1 min. Täck den med bakduk och låt den jäsa i ca 1 tim.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 24 bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på
galler under bakduk.