Tips!
Lägg gärna russinen i en skål och häll kokande vatten på så det täcker. Låt stå 15 minuter. Låt rinna av och krama ur vätskan. Russen blir mer saftiga och torkar inte ut under gräddningstiden.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här är den klassiska morotskakan är uppgraderad med kokos och gula russin. Kakan täcks med en frosting, knaprig karamell, pistaschnötter och marsipankycklingar.
Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna köksmaskin monterad med visp. Tillsätt olja och vispa ihop. Rör i 3 dl mjöl.
Blanda morötter, kokos, russin och kardemumma med 1 msk mjöl. Rör ner blandningen i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form, 1,5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min tills kakan är genomgräddad, känn med provsticka. Ta ut och låt kallna.
Knäck: Häll sockret i ett jämnt lager i en stekpanna. Låt sockret smälta på medelstark värme till en brun karamell. Häll sockret på ett bakplåtspapper och strö över nötterna. Låt kallna.
Glasyr: Vispa ihop färskost och florsocker med elvisp till en fluffig smet. Bred glasyren på kakan.
Bryt knäcken i bitar. Garnera kakan med knäck, nötkärnor och kycklingar.
Lägg gärna russinen i en skål och häll kokande vatten på så det täcker. Låt stå 15 minuter. Låt rinna av och krama ur vätskan. Russen blir mer saftiga och torkar inte ut under gräddningstiden.