Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morot-, lins- och ingefärssoppa med rågvåffeltoast

Morot-, lins- och ingefärssoppa med rågvåffeltoast är en matig och god soppa. Det passar med en knaprig toast till som gräddas i våffeljärn.

David Frenkiel
Luise Vindahl
Morot-, lins- och ingefärssoppa med rågvåffeltoast
Morot-, lins- och ingefärssoppa med rågvåffeltoast
Morot-, lins- och ingefärssoppa med rågvåffeltoast
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 4morötter
  • 2 mskkokosolja
  • 1 dllinser- röda
  • 2grönsaksbuljongtärningar
  • 1 mskingefära- riven
  • 1 lvatten
  • 1 tskflingsalt
  • 1 mskcitron- pressad

Rågvåffeltoast

  • 8 skivorrågbröd
  • 2 mskmajonnäs- eller smör
  • 2 tskdijonsenap
  • 8 skivorost
  • 4 msksurkål

Topping

  • 2 mskyoghurt- naturell

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den i olja i en gryta på medelvärme. Skala och tärna morötterna och lägg i grytan. Låt steka med 2–3 min. Tillsätt linser, buljongtärningar och ingefära och häll i vatten. Tillsätt salt.

  2. Låt soppan sjuda under lock på låg värme 10–15 min tills morötter och linser är mjuka. Mixa soppan slät med mixerstav. Rör i citronsaft och smaka av.

  3. Bred majonnäs eller smör på rågbrödskivorna och senap för de som vill ha det. Toppa med ost och surkål och lägg ihop till fyra dubbelmackor. Hetta upp ett våffeljärn (eller mackjärn) och rosta mackorna ca 1 minut. Lägg tryck på locket så att mackorna kläms ihop medan de värms. Skär varje macka i hälften på längden.

  4. Häll upp soppan i skålar, toppa med yoghurt och servera med våffeltoast på sidan.

Vad tyckte du om receptet?