Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morot-, ingefära- och mandelspread

Morot-, ingefära- och mandelspread är mycket gott på bröd eller till grönsaker. Gör gärna röran en dag i förväg så utvecklas smaken. Servera t ex morotstavar, små tomater och små spänstiga hjärtsalladsblad till.

Morot-, ingefära- och mandelspreadMorot-, ingefära- och mandelspreadMorot-, ingefära- och mandelspread
God morot-, ingefära- och mandelspread. Foto: Hans Logren

Ingredienser

  • 300 gmorötter
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,75 dlmandelsmör- eller jordnötssmör
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 tskingefära- riven
  • 2 tskgurkmeja
  • 1 krmchiliflakes
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala morötterna och skär dem i grova bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem mitt i ugnen ca 25 min. Låt morötterna svalna.

  2. Skala och skiva vitlöksklyftan. Mixa morötterna i matberedare med vitlök, mandelsmör, citronsaft, ingefära, gurkmeja och chiliflakes. Krydda med salt.

Vad tyckte du om receptet?