Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladkakorna blir knapriga på utsidan och lite sega inuti. De är allra godast nybakade men håller länge.
Sätt ugnen på 175°.
Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa till en smidig deg. Dela degen i två delar och rulla dem till drygt fingertjocka längder.
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut längderna med ett knivskaft till 4-5 cm bredd.
Pensla med äggvita och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Kakorna är godast om de är aningen mjuka inuti. Skär dem i sneda bitar, 2-3 cm breda. Låt svalna i rumstemperatur.