Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Enkla chokladkakor

Chokladkakorna blir knapriga på utsidan och lite sega inuti. De är allra godast nybakade men håller länge.

Enkla chokladkakor
Enkla chokladkakor
Enkla chokladkakor

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1äggula
  • 2 mskkakao
  • 1 tskbakpulver

Garnering

  • 1äggvita
  • 0,5 dlpärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa till en smidig deg. Dela degen i två  delar och rulla dem till drygt fingertjocka längder.

  3. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut längderna med ett knivskaft till 4-5 cm bredd.

  4. Pensla med äggvita och strö på pärlsocker.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Kakorna är godast om de är aningen mjuka inuti. Skär dem i sneda bitar, 2-3 cm breda. Låt svalna i rumstemperatur.

Vad tyckte du om receptet?