Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Om du vill ha ett lite mörkare bröd till smörgåstårtan är det här saftiga, lagom syrliga brödet perfekt.
Smula ner jästen i bunken till en köksassistent och rör ut den i filmjölken. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen i 15 min, det blir en lös och kladdig deg. Täck degen med bakduk och låt den jäsa i 30 min.
Klicka ut degen i en smord avlång form, 1 ½ liter. Täck formen med en bakduk och låt degen jäsa i ca 2 tim. Sätt ugnen på 200 grader.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 50 min. Ta försiktigt ut brödet ur formen och känn på det, om det känns fast är det klart.
Stjälp ut brödet ur formen och vira in det i en bakduk. Låt det svalna en stund. Lägg sedan brödet i en plastpåse tills det ska användas.