Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mörkt bönbröd med hummus, morötter, dukkakrydda, ärtskott och böngroddar. Det glutenfria bönbrödet blir både saftigt och gott. Låt det kallna innan du skär det i skivor.
Sätt ugnen på 200°. Mixa bönorna. Blanda linfrö, sesamfrön och fiberhusk i en skål. Häll i vatten och sirap. Rör om och låt stå och dra ca 10 min.
Blanda havremjöl, bikarbonat och salt. Blanda ner de torra -ingredienserna i fröblandningen. Tillsätt bönmix och filmjölk och vänd ner nötter och tranbär. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform, 1 ½ liter, och häll i smeten. Strö över havremjöl och grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Låt brödet vila i formen ca 10 min. Vänd upp på ett galler och låt brödet kallna.
Dukka: Rosta kryddorna i en torr stekpanna. Tillsätt sesamfrön och nötter.
Hummus: Skala och skär -morötterna i bitar. Koka dem -mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av. Skala vitlöken.
Mixa ihop alla ingredienser till hummusen och krydda med salt och peppar.
Skär brödet i skivor och servera med hummusen. Strö över dukka-krydda och garnera med ärtskott och groddar.