Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mörk tryffel med jordgubbar och svartpeppar

Mörk tryffel med jordgubbar och svartpeppar har en klassisk kombination.

Mörk tryffel med jordgubbar och svartpepparMörk tryffel med jordgubbar och svartpepparMörk tryffel med jordgubbar och svartpeppar
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 125 gchoklad- mörk
  • 1 tsksvartpeppar
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 2 mskjordgubbar- passerade
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 mskhonung- flytande
  • 25 gsmör

Garnering

  • 100 gchoklad- mörk
  • 0,5 tsksvartpeppar- grovmald

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Krossa pepparn i en mortel. Koka upp grädde, peppar, jordgubbspuré, socker och honung. Häll blandningen över chokladen och mixa slätt med mixerstav. Tillsätt smöret och mixa tills den smält.

  2. Ställ smeten i kylen ca 1 timme.

  3. Rulla smeten till kulor. Hacka chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över lite peppar och låt stelna.

Vad tyckte du om receptet?