Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mörk limpa med äpple och lingon

Brödet är bakat med yoghurt och äpple och håller sig gott och saftigt i flera dygn.

Mörk limpa med äpple och lingonMörk limpa med äpple och lingonMörk limpa med äpple och lingon
Foto: Thomas Carlgren

Ingredienser

  • 5 dlgrovt dinkelmjöl
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2 dlrågflingor
  • 1 mskbrödkryddor- malda
  • 1,5 tskbikarbonat
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dläpple- grovrivet
  • 4 dlnaturell yoghurt- 3 procent
  • 0,5 dlbrödsirap
  • 1 dlrårörd lingonsylt

Topping

  • 2 msksolroskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och förbered en avlång form, minst 1 ½ liter, med ett bakplåtspapper i botten och upp på kanterna.

  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor skål. Vänd ihop äpple, yoghurt, sirap och lingonsylt i en annan skål. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en lös deg.

  3. Fördela degen i formen och toppa limpan med solroskärnor. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme, känn med en sticka om brödet är klart.

  4. Låt brödet vara kvar i formen i ca 10 min och låt det sedan svalna invirat i en bakduk.

Vad tyckte du om receptet?