Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Brödet är bakat med yoghurt och äpple och håller sig gott och saftigt i flera dygn.
Sätt ugnen på 200 grader och förbered en avlång form, minst 1 ½ liter, med ett bakplåtspapper i botten och upp på kanterna.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor skål. Vänd ihop äpple, yoghurt, sirap och lingonsylt i en annan skål. Tillsätt de torra ingredienserna och arbeta ihop till en lös deg.
Fördela degen i formen och toppa limpan med solroskärnor. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme, känn med en sticka om brödet är klart.
Låt brödet vara kvar i formen i ca 10 min och låt det sedan svalna invirat i en bakduk.