Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mörk frukostlimpa

Recept på mörk frukostlimpa. Ett mörkt, saftigt och enkelt bröd som bara rörs ihop. Det går utmärkt att dubblera receptet.

Mörk frukostlimpa
Mörk frukostlimpa
Mörk frukostlimpa
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 dlrågsikt
  • 2 dlgrahamsmjöl
  • 1 dlhavregryn
  • 5 dlfilmjölk
  • 1 dlsirap- mörk
  • 1 dllingonsylt- gärna rårörd
  • 2 tskbikarbonat
  • 1 tsksalt

Garnering

  • 0,5 dlhavregryn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ihop alla ingredienser. Fördela smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 ­liter. Strö över 1/2 dl havregryn.

  2. Grädda brödet i nedre delen av ugnen till 98° innertemperatur, ca 1 timme. Ta ut och låt svalna något. Stjälp upp brödet på galler och låt kallna under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?