Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mörk chokladtårta med körsbär. Mörk chokladtryffel, kladdig kladdkaka och söta körsbär - den här chokladtårtan är en riktig vinnartårta!
Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj kanterna.
Vispa smör och socker luftigt. Dela äggen och vispa ner en äggula i taget (Obs! Spara vitorna). Tillsätt mjölken. Blanda de torra ingredienser och sikta ner i smeten.
Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i smeten.
Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, ca 50 min. Täck med aluminiumfolie om ytan ser ut att bli för mörk. Låt kakan kallna i formen.
Fyllning: Smält choklad och smör i en kastrull. Sikta ner florsockret. Låt fyllningen svalna i rumstemperatur. Spara ca 3 dl till garnering.
Skär kakan i 3 delar. Bred chokladfyllning på den ena bottnen. Lägg på nästa botten och bred på körsbärssylt. Lägg på den sista bottnen och täck med den sparade chokladkrämen.
Låt tårtan stå i kylen ca 30 min före servering. Garnera tårtan med körsbär. Låt den stå i rumstemperatur ca 15 min före servering.