Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mörk chokladpannacotta med körsbärskompott

Uppdatera den klassiska pannacottan med mörk choklad.

Mörk chokladpannacotta med körsbärskompott
Mörk chokladpannacotta med körsbärskompott
Mörk chokladpannacotta med körsbärskompott
Foto: Fotograf Åsa Swanberg // BMB

Ingredienser

  • 1gelatinblad
  • 150 gmörk choklad
  • 3 dlvispgrädde
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskvaniljsocker

Körsbärskompott

  • 200 gkörsbär- frysta och urkärnade
  • 1 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 mskpotatismjöl
  • 1 mskvatten

Garnering

  • mörk choklad- hackad

Gör så här

  1. Låt gelatinbladet ligga i en skål med kallt vatten i 5 min. Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål.

  2. Koka upp vispgrädde, strösocker och vaniljsocker och häll det över chokladen, rör tills den smält. Tillsätt gelatinbladet och rör tills det smält. Häll smeten i fyra portionsglas och ställ dem i kylskåp i 4 tim.

  3.  Körsbärskompott: Rör ihop körsbär, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Låt det koka upp och sjuda på svag värme i 5–10 min.

  4. Blanda ut potatismjölet i kallt vatten och rör ner det i den varma körsbärssåsen. Låt det kallna. Toppa pannacottorna med kompotten och strö över lite hackad choklad.

Vad tyckte du om receptet?