Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladkaka med mörk öl och frosting. Saftig, kladdig och maffig ölchokladkaka med kondenserad mjölk och vit chokladfrosting.
Sätt ugnen på 180°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kakao och rör om. Häll i ölen.
Blanda mjöl, socker, vaniljpulver och bakpulver. Tillsätt smörblandning, ägg och kondenserad mjölk och rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 20–22 cm i diameter, med ett tillklippt bakplåtspapper i botten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 1 tim. Låt kakan kallna i formen.
Frosting: Hacka chokladen och smält den över vattenbad. Låt den svalna något.
Vispa smör och färskost. Rör ner den smälta chokladen och sikta i florsocker.
Stjälp upp kakan på ett fat. Bred frosting ovanpå och runt kakan. Pudra över kakao. Garnera med jordnötter och salta kringlor.
Läs också: