Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mörk choklad- och jordnötstryfflar passar både till påsk och till jul. Det är viktigt att använda osötad kondenserad mjölk; med den söta blir tryfflarna alldeles för söta.
Smält smöret i en stekpanna eller gryta. Blanda i socker och mjölk och låt koka upp under omrörning. Koka under omrörning ca 3 min. Låt smeten sjuda ca 10 min, tills den tjocknar. Rör om då och då.
Ta pannan från värmen. Blanda i marshmallows och jordnötssmör. Bred ut tryffelsmeten i en form med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och låt kallna i rumstemperatur, ca 1 timme.
Hacka och smält chokladen i mikron eller över vattenbad.
Forma tryffelsmeten till bollar. Doppa dem i chokladen, med hjälp av en gaffel, och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. Strö över jordnötter eller pudra över kakao. Låt tryffeln stelna.
Förvara tryfflarna i en plastburk med lock i kylen.