Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Morisk mandelsoppa

Vill du inleda sommarmåltiden med något spännande och annorlunda. Prova då den här goda mandelsoppan med arabiskt ursprung.

Morisk mandelsoppaMorisk mandelsoppaMorisk mandelsoppa

Ingredienser

  • 4vitt bröd- i skivor, kantskuret
  • 150 gsötmandel
  • 3vitlöksklyftor
  • 1 dlolivolja
  • 7 dlvatten
  • 2 mskgrönsaksfond
  • 0,5 dlvitt vin
  • 3 mskvitvinsvinäger
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Rosta brödet ljust så att det torkar till. Dela det i bitar. Skålla, skala och rosta mandeln i torr stekpanna några minuter. 2.Mal mandeln i mandelkvarn.

  2. Mixa brödet med mandel och skalad vitlök, tillsätt olja, buljong, vin, vinäger, salt och peppar. Kyl soppan och servera den ur små skålar med halverade, urkärnade druvor.

Vad tyckte du om receptet?