Baka med Allt om Mat – baktips i vårt färska nyhetsbrev
Älskar du också att baka? Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Riktig lyx med saftigt, nybakat bröd till frukosten. Frallorna förbereds kvällen före och får kalljäsa över natten. Frys gärna in de frallor som inte äts upp.
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, keso, linfrön, solrosfrön, honung och salt. Rör ner dinkelflingor och mjöl, spara lite till utbakningen, och arbeta degen kraftigt ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt den lösa degen jäsa under bakduk ca 40 min.
Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk. Vik ihop den 2–3 gånger, knåda inte. Dela degen i 12 jämnstora bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och ställ plåten i kylen över natten, eller ca 8 timmar.
Sätt ugnen på 250°. Ta plåten ur kylen och låt den stå i rumstemperatur tills ugnen är varm. Pensla frallorna med vatten och strö över frön. Ställ plåten mitt i ugnen och sänk temperaturen till 225°. Grädda ca 15 min, tills frallorna låter ihåliga när du knackar på dem på undersidan. Låt svalna på galler före servering.
Foto: Agneta Thorsén
kesofrallor
Älskar du också att baka? Följ Baka med Allt om Mat – vårt nya inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning!