Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spröda små ”kakpinnar” som du doppar i en smarrig dipp – roligt och gott!
Mixa ihop smör och strösocker i en matberedare. Tillsätt äggulan och mixa ihop.
Tillsätt vetemjöl, Maizena, vaniljsocker och salt och arbeta snabbt ihop det till en deg. Platta ut degen något och täck den med plastfolie. Låt den ligga i kylskåp i ca 1 timme. Sätt ugnen på 125 grader.
Kavla ut degen, ca 1/2 cm tjock,
på en mjölad arbetsbänk. Om degen är för mjuk kan den ställas kallt en stund. Skär ut pinnar, ca 8 cm långa och 1 1/2 cm tjocka. Lägg pinnarna
på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen
i ca 30 min. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem
på ett galler för att kallna. Servera kakorna med färskostskräm, hallongrädde eller dulce de leche med jordnötter (se recept).