Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mördegspinnar med dippsåser

Spröda små ”kakpinnar” som du doppar i en smarrig dipp – roligt och gott!

Mördegspinnar med dippsåser
Mördegspinnar med dippsåser
Mördegspinnar med dippsåser
Foto: Helén Pe

Mördegspinnar

  • 250 gsmör- kylskåpskallt
  • 2 dlströsocker
  • 1äggula
  • 3,75 dlvetemjöl
  • 1 dlmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1 nypasalt

Gör så här

  1. Mixa ihop smör och strösocker i en matberedare. Tillsätt äggulan och mixa ihop.

  2. Tillsätt vetemjöl, Maizena, vaniljsocker och salt och arbeta snabbt ihop det till en deg. Platta ut degen något och täck den med plastfolie. Låt den ligga i kylskåp i ca 1 timme. Sätt ugnen på 125 grader.

  3. Kavla ut degen, ca 1/2 cm tjock,

    på en mjölad arbetsbänk. Om degen är för mjuk kan den ställas kallt en stund. Skär ut pinnar, ca 8 cm långa och 1 1/2 cm tjocka. Lägg pinnarna

    på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen

    i ca 30 min. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem

    på ett galler för att kallna. Servera kakorna med färskostskräm, hallongrädde eller dulce de leche med jordnötter (se recept).

Vad tyckte du om receptet?