Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En ljuvlig lakritskola täcker den här pajen. Lakritsgranulat är krossad rålakrits som ger en tydlig lakritssmak.
Botten: Skär smöret i tärningar och lägg det i en skål. Blanda det med vetemjöl och socker till en smulig deg. Blanda i äggulan och vattnet och arbeta till en jämn pajdeg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen och fodra en pajform, cirka 24 centimeter i diameter. Nagga botten med en gaffel.
Fyllning: Riv mandelmassan fint, lägg den i en skål och tillsätt smör, kakao, ägg och lakritsgranulat. Vispa ihop allt med en elvisp.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 15–17 minuter.
Lakritskola: Blanda alla ingredienser till i kolan i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda i 5–6 minuter, tills kolan tjocknar. Rör då och då så att inte kolan bränner fast i botten. Dra av kastrullen från värmen.
Häll kolan över fyllningen i pajskalet och låt den svalna och stelna, det tar ett par timmar.
Recept från Mitt kök