Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Crunchiga mandelmusslor med en söt körsbärsfyllning. Spritsa grädden för att göra dem extra snygga och festliga!
Mixa mandel och socker till ett mjöligt smul. Tillsätt mjöl, smör och salt och mixa ihop. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen och linda in den i plastfolie. Låt degen vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Smörj mandelmusselformar och tryck ut degen i dem. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna. Lossa kakorna ur formarna och låt dem kallna.
Körsbärskompott: Koka upp körsbär, vatten, socker och citronsaft. Låt koka i ca 10 min. Låt kallna, kompotten tjocknar när den är kall.
Topping: Vispa upp grädden med vaniljsocker. Fyll formarna med körsbärskompotten, ca 2 tsk i varje. Spritsa eller klicka på grädden och toppa med ett körsbär.