Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mördegsmusslor med körsbärskompott

Crunchiga mandelmusslor med en söt körsbärsfyllning. Spritsa grädden för att göra dem extra snygga och festliga!

Mördegsmusslor med körsbärskompottMördegsmusslor med körsbärskompottMördegsmusslor med körsbärskompott
Mördegsmusslor med söt körsbärskompott, en klassiker som alltid går hem. Foto: Helen Pé

Ingredienser

  • 70 gsötmandel
  • 0,75 dlströsocker
  • 2 dlvetemjöl
  • 100 gsmör
  • 1 krmsalt
  • 1 mskvatten

Körsbärskompott

  • 250 gkörsbär- urkärnade
  • 0,5 dlvatten
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 mskpressad citron

Topping

  • 3 dlvispgrädde
  • 1 tskvaniljsocker

Garnering

  • 12körsbär- färska

Gör så här

  1. Mixa mandel och socker till ett mjöligt smul. Tillsätt mjöl, smör och salt och mixa ihop. Häll i vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen och linda in den i plast­folie. Låt degen vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. 

  2. Smörj mandelmusselformar och tryck ut degen i dem. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna. Lossa kakorna ur formarna och låt dem kallna.

  3. Körsbärskompott: Koka upp körsbär, vatten, socker och citronsaft. Låt koka i ca 10 min. Låt kallna, kompotten tjocknar när den är kall.

  4. Topping: Vispa upp grädden med vaniljsocker. Fyll formarna med körsbärskompotten, ca 2 tsk i varje. Spritsa eller klicka på grädden och toppa med ett körsbär.

Vad tyckte du om receptet?