Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mördegskakor med nougat

Skojiga fyllda kakor, som ser ut som små leende gubbar. Lika glada för ögat som delikata för gommen.

Mördegskakor med nougat
Mördegskakor med nougat
Mördegskakor med nougat
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlflorsocker
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 stägg

Fyllning

  • 125 gnougat- typ Odense
  • 3 mskCointreau- eller apelsinjuice

Gör så här

  1. Rör smör och socker smidigt.

  2. Blanda i mjölet till en deg och tillsätt avslutningsvis ägget. Överarbeta inte degen. Låt vila svalt i 30 minuter.

  3. Kavla ut degen till en 3–4 mm tjock rektangel och stansa ut små runda kakor. Lägg dem på bakpapper på en plåt och vill man som Sylvain göra små roliga ansikten på kakorna skär man ut mun och ögon när kakorna ligger på plåten.

  4. Grädda i 175 grader cirka 10 minuter. Låt kakorna svalna och bred på fyllningen.

  5. Fyllning: Smält nougaten enligt anvisning på paketet. Blanda ner cointreau eller apelsinjuice. Rör till en smidig massa.

  6. Bred ut nougatkräm på hälften av kakorna och ”limma” ihop med resten av kakorna. Vill man ha kakorna på blomsterpinnar trycker man fast dem i nougaten innan man limmar dit den övre kakan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök