Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mördegskakor med marsipan

Marsipan rullas in i mördegen och ger saftiga och goda kakor. Använd gärna en marsipan av hög kvalitet så blir kakorna som godast.

Cecilia Hagerling Larsson
Mördegskakor med marsipan
Mördegskakor med marsipan
Mördegskakor med marsipan
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 0,75 dlströsocker
  • 1äggula
  • 0,5 krmsalt

Fyllning

  • 200 gmarsipan

Pensling och garnering

  • 1ägg- uppvispat
  • mandelsplitter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa snabbt ihop smör, vetemjöl, strösocker, äggula och salt i en ­mat­beredare till en deg.

  2. Dela degen i 2 delar. Kavla ut degbitarna till längder, ca 10 cm breda. Snygga gärna till kanterna med en kniv.

  3. Rulla två längder av marsipanen, lika långa som deglängderna. Lägg marsipanen i mitten och rulla ihop så att skarven hamnar nedåt. Skär längderna i mindre bitar. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Pensla kakorna med ägg och strö över mandelsplitter. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10–15 min tills de fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?