Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mördegskakor med maräng

Dessa mördegskakor med maräng påminner i smak om klassikern jitterbugg, men är betydligt enklare att baka.

Mördegskakor med maräng
Mördegskakor med maräng
Mördegskakor med maräng
Recept på mördegskakor med maräng. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 100 gsmör
  • 2 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 2äggulor
  • 100 gmandelmassa

Maräng

  • 2äggvitor
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 krmvaniljpulver
  • 1,5 dlkokos- riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl, smör, socker och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulorna, arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 x 24 cm, med ett bakplåtspapper i botten. Ställ formen i frysen ca 10 min.

  3. Riv mandelmassan. Strö den över bottnen och grädda i nedre delen av ugnen ca 10 min.

  4. Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under kraftig vispning. Blanda i vaniljpulvret.

  5. Sänk ugnsvärmen till 100°. Bred marängen över kakan och strö på kokosen. Grädda ytterligare ca 20 min, tills marängen stelnat. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor.

Vad tyckte du om receptet?