Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mördegskakor med jordgubbssylt

Stansa ut ett litet hjärta i kakorna om du vill ha den gulliga stilen. Jordgubbssylten kan bytas ut mot annan sylt om du har en annan favorit.

Mördegskakor med jordgubbssylt
Mördegskakor med jordgubbssylt
Mördegskakor med jordgubbssylt
Foto: Thomas Carlgren

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 3 mskflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 110 gsmör- kylskåpskallt
  • 1äggula
  • 1 mskvatten

Fyllning

  • 1,52 dljordgubbssylt- fast

Gör så här

  1. Blanda ihop vetemjöl, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Dela smöret i kuber och nyp ihop det med de torra ingredienserna eller arbeta ihop i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tillsätt vatten om det behövs. Plasta in degen och låt den vila i kylskåp i minst 30 min.

  2. Sätt ugnen på 175 grader. Kavla ut degen tunt och använd en utstickare, 5–6 cm i diameter, gärna en med vågig kant, för att stansa ut kakor. Stansa även ut ett litet hål i mitten på hälften av kakorna. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kakorna svalna på plåten. Lägg en klick sylt på kakorna utan hål, lägg på kakorna med hål och tryck ihop lätt.

Vad tyckte du om receptet?