Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
För långpanna ca 30 gånger 40 centimeter.
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna med smort bakplåtspapper.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker på bakbordet och hacka ner smöret, tillsätt det lättvispade ägget och arbeta ihop degen. Kavla ut degen till en rektangel, cirka 30 gånger 40 centimeter och lägg den i långpannan. Ställ kallt en liten stund.
Skålla, skala och finhacka mandeln, riv mandelmassan grovt och bittermandeln fint ner i en bunke. Tillsätt mandeln, det lätt vispade ägget och smöret. Rör tills smeten är mjuk och bredbar. Bred smeten över mördegen och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
Bred ett tunt lager sylt på den heta kakan. Låt kakan svalna och ställ den sedan kallt.
Rör ihop ingredienserna till glasyren. Prova med en kaka, är glasyren för tunn så rör ner mer florsocker, är den för tjock avhjälps det med några droppar vatten. Skär kakan i 5 centimeter breda remsor, pensla eller bred på glasyren och skär sedan 2 centimeter breda snittar.