Karamelliserad mjölk kallas även dulce de leche. Den finns i konservburk på bakhyllan.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frasiga mördegsformar med kola- och chokladfyllning toppas med salta nötter. Supergott till kaffet på maten.
Hacka ihop mjöl, smör, socker och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta till degen och låt den vila inlindad i plast i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 16 bitar. Tryck ut den i små smorda veckade formar, ca 4 cm i diameter. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt formarna kallna.
Fyllning: Lägg den karamelliserade mjölken i en spritspåse utan tyll. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad.
Spritsa den karamelliserade mjölken i formarna. Ringla över chokladen.
Finhacka nötterna och blanda med flingsaltet. Strö blandningen över formarna och ställ dem kallt för att stelna.
Karamelliserad mjölk kallas även dulce de leche. Den finns i konservburk på bakhyllan.