Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mördeg

En klassisk mördeg som passar till mängder av olika bakverk. Mördegen ska knådas så lite som möjligt, annars blir den lätt hård och kompakt utan sprödhet.

Mördeg
Mördeg
Mördeg
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 1 dlsocker
  • 200 gsmör
  • 4,5 dlmjöl
  • 1äggula- (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Hacka smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna och äggulan tills det blir en deg. Lägg sedan degen i kylen i plastpåse eller täck med folie i cirka 30 minuter.

  2. Kakorna ska gräddas i cirka 10 minuter beroende på storlek, tjocklek och smaksättning. Kakorna ska knappt få färg, men vara genomgräddade. Låt dem svalna på plåten och för sedan över dem till ett galler och slutligen ska de förvaras i en lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök