Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mor Marias äppelfavorit

Mor Marias äppelfavoritMor Marias äppelfavoritMor Marias äppelfavorit

Fyllning

  • 625 gäpplen- medelstora
  • 1 msksmör
  • 2 mskhonung- flytande

Pajsmet

  • 125 gsmör
  • 1 stortägg
  • 3 dlvetemjöl
  • 2,5 dlströsocker
  • 1,5 tskvaniljsocker
  • 1,5 tskbakpulver

Gör så här

  1. Fyllning: Sätt ugnen på 200°. Skala, kärna ur och grovriv äpplena.

        Bryn äppelrivet i smör och honung tills de mjuknat. Bred ut äppelrivet i botten av en pajform i porslin, 25 cm diameter.

  2. Pajsmet: Smält smöret och låt det svalna. Vispa upp ägget med en gaffel. Blanda ihop mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Blanda mjölblandningen med det lättvispade ägget och det smälta smöret.

  3. Fördela smeten ovanpå äpplena. Jämna till ytan med en kniv.

        Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Servera gärna vispad grädde eller vaniljsås till.

Vad tyckte du om receptet?