Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den spanska paprikasåsen passar utmärkt på sommarens bufféer, men fungerar precis lika bra att ta med i picknick–korgen eftersom den är god till det mesta. Till sommarens grillmat passar mojon bra till grillad fisk, skaldjur, kyckling eller entrecote. Men mojon är också god att doppa bröd i.
Sätt ugnen på 250 grader. Rosta paprikorna i mitten av ugnen tills skalet är svart och blåsigt. Lägg paprikorna en stund i en plastpåse så lossnar skalet lättare. Dra av skalet och kärna ur paprikorna.
Hacka vitlöken. Kantskär brödet.
Mixa paprika, vitlök, bröd, vinäger, honung och chiliflakes till en slät blandning.
Mixa i olivoljan, lite i taget. Smaka av med salt. Förvara mojon i kylen, men servera den rumstempererad.
Recept från Mitt kök