Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mojo rojo-sås med saltbakad potatis

Mojo rojo med kanariepotatis är en läcker tapasrätt. Såsen är också god till grillat kött.

Mojo rojo-sås med saltbakad potatis
Mojo rojo-sås med saltbakad potatis
Mojo rojo-sås med saltbakad potatis
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Mojo Rojo

  • 4tomater
  • 0,5röd chili
  • 1 skivavitt bröd
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 4vitlöksklyftor
  • 150 ggrillad paprika i olja
  • 1 krmcajennepeppar
  • 1 krmsalt
  • 0,5 dlolivolja

Kanariepotatis

  • 1 kgpotatis- små
  • 3,5 dlsalt
  • 1,5 lvatten

Gör så här

  1. Mojo Rojo: Tärna tomaterna. Kärna ur och hacka chilin fint. Tärna brödet och lägg det i en bunke, häll över vinägern. Låt stå i cirka 5 minuter tills brödet dragit åt sig vinägern.

  2. Skala vitlöken. Skär paprika i mindre bitar. Mixa allt tillsammans med brödet i matberedare eller med stavmixer. Krydda med kajennpeppar och salt.

  3. Häll i oljan droppvis under fortsatt mixning tills det blivit en tjock sås.

  4. Kanariepotatis: Tvätta potatisen men lämna skalet kvar.

  5. Koka upp salt och vatten, lägg i potatisen. Koka tills potatisen är nästan genomkokt.

  6. Häll av nästan allt vatten, sänk värmen och ställ tillbaka grytan utan lock. Ånga bort vattnet så att potatisen torkar. Skaka kastrullen ett par gånger då och då.

  7. Stäng av plattan, lägg hushållspapper eller en handduk över potatisen i fem minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök