Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på en ljuvligt frisk och god cheesecake – med en liten skvätt rom. En lite vuxnare cheesecake!
Mixa kexen i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop till en smulig deg. Tryck ut degen i en pajform, 20 cm i diameter, och lite upp på kanten. Ställ in formen i kylen.
Fyllning: Finhacka myntan. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa ner färskosten och rör i mynta, limeskal och limesaft.
Vispa grädde och kondenserad mjölk fluffigt. Vänd ner detta i äggsmeten tillsammans med romen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten över kexbottnen och täck med plastfolie. Ställ in i frysen i ca 6 tim.
Ta ut och toppa cheesecaken med mynta. Servera med vispad grädde.