Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mojito-cheesecake

Bjud på en ljuvligt frisk och god ­cheesecake – med en liten skvätt rom. En lite vuxnare cheesecake!

Mojito-cheesecakeMojito-cheesecakeMojito-cheesecake
En läskande cheesecake som hämtat sin smaker från den populära drinken mojito. Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 15digestivekex
  • 100 gsmör- rumsvarmt

Fyllning

  • 1 krukamynta
  • 2lime
  • 3ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 150 gnaturell färskost
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 dlkondenserad mjölk
  • 2 mskvit rom

Garnering

  • mynta

Tillbehör

  • vispad grädde

Gör så här

  1. Mixa kexen i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop till en smulig deg. Tryck ut degen i en ­pajform, 20 cm i diameter, och lite upp på kanten. Ställ in formen i kylen.

  2. Fyllning: Finhacka myntan. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ­äggulor och socker pösigt. Vispa ner färskosten och rör i mynta, limeskal och limesaft.

  3. Vispa grädde och kondenserad mjölk fluffigt. Vänd ner detta i ägg­smeten tillsammans med romen.

  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i ­smeten. Häll smeten över kex­bottnen och täck med plastfolie. Ställ in i frysen i ca 6 tim.

  5. Ta ut och toppa cheesecaken med mynta. Servera med vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?