Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mockaparfait med kaffegelé

I frysen tappar kaffegelén sin vackra glans, så geléet bör göras ca 1 timme före serveringen. Parfaiten är perfekt i konsistensen efter 30 min i kyl.

Mockaparfait med kaffegelé
Mockaparfait med kaffegelé
Mockaparfait med kaffegelé

Parfait

  • 5äggulor
  • 1 dlströsocker
  • 5 dlvispgrädde
  • 2 mskespressopulver
  • 0,5 dlvatten

Kaffegelé

  • 3gelatinblad
  • 3 mskespressopulver
  • 1,5 dlvatten
  • 0,75 dlströsocker

Tillbehör

  • 50 gmörk choklad- mörk riven

Gör så här

  1. 1.Dag

  2. Mockaparfait: Vispa äggulor och strösocker pösigt, gärna med elvisp. Vispa grädden.

  3. Lös espressopulvret i vattnet. Vänd ner kaffet i äggsmeten med en slickepott. Vänd sedan ner äggsmeten i grädden.

  4. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Jämna till ytan och täck med plastfolie. Ställ formen i frysen minst 8 timmar.

  5. Kaffegelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda espressopulver, vatten och socker i en liten kastrull. Värm på medelgod värme under omrörning, tills sockret smält.

  6. Lyft upp gelatinbladen och Rör om och låt dem smälta i kaffeblandningen. Ställ kastrullen i kallt vattenbad tills gelén kallnat utan att börja geléa sig.

  7. Ta parfaiten ur frysen och häll försiktigt på kaffeblandningen. Ställ den i kylen fram till servering. Efter ca 30 min är konsistensen på parfaiten perfekt. Ta den ur formen strax före servering. Garnera med riven choklad.

Vad tyckte du om receptet?