Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I frysen tappar kaffegelén sin vackra glans, så geléet bör göras ca 1 timme före serveringen. Parfaiten är perfekt i konsistensen efter 30 min i kyl.
1.Dag
Mockaparfait: Vispa äggulor och strösocker pösigt, gärna med elvisp. Vispa grädden.
Lös espressopulvret i vattnet. Vänd ner kaffet i äggsmeten med en slickepott. Vänd sedan ner äggsmeten i grädden.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Jämna till ytan och täck med plastfolie. Ställ formen i frysen minst 8 timmar.
Kaffegelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Blanda espressopulver, vatten och socker i en liten kastrull. Värm på medelgod värme under omrörning, tills sockret smält.
Lyft upp gelatinbladen och Rör om och låt dem smälta i kaffeblandningen. Ställ kastrullen i kallt vattenbad tills gelén kallnat utan att börja geléa sig.
Ta parfaiten ur frysen och häll försiktigt på kaffeblandningen. Ställ den i kylen fram till servering. Efter ca 30 min är konsistensen på parfaiten perfekt. Ta den ur formen strax före servering. Garnera med riven choklad.