Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Moccasemifreddo

För italienarna är semifreddo egentligen ingen glass utan räknas som en kall efterrätt. Semifreddo är lätt att lyckas med även utan glassmaskin.

Moccasemifreddo
Moccasemifreddo
Moccasemifreddo
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 dlkaffe- starkt,(gärna från espressomaskin)
  • 2 dlsocker
  • 3 dlgrädde
  • 4 stäggulor
  • kaffebönor- till garnering

Gör så här

  1. Blanda kaffe och socker i en kastrull. Värm på medelvärme tills sockret smält och låt sjuda i ca 2 minuter. Låt sockerlagen svalna.

  2. Vispa gulorna i en bunke samtidigt som du häller i sockerlagen lite åt gången.

  3. Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten. Se till att bunkens botten täcks av vatten och fortsätt att vispa i ca 5 minuter. (Använder du en plastbunke var då noga med att bunkens botten ej står i kastrullens botten utan vilar på kastrullens kanter)

  4. Ta bort bunken från kastrullen. Fortsätt att vispa tills blandningen blir tjock och har svalnat.

  5. Vispa grädden hårt och rör försiktigt ner den i äggsmeten.

  6. Häll semifreddon i koppar eller glas och ställ i frysen i minst 4 timmar. Garnera eventuellt med en klick grädde och kaffebönor innan servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök