Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
För italienarna är semifreddo egentligen ingen glass utan räknas som en kall efterrätt. Semifreddo är lätt att lyckas med även utan glassmaskin.
Blanda kaffe och socker i en kastrull. Värm på medelvärme tills sockret smält och låt sjuda i ca 2 minuter. Låt sockerlagen svalna.
Vispa gulorna i en bunke samtidigt som du häller i sockerlagen lite åt gången.
Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten. Se till att bunkens botten täcks av vatten och fortsätt att vispa i ca 5 minuter. (Använder du en plastbunke var då noga med att bunkens botten ej står i kastrullens botten utan vilar på kastrullens kanter)
Ta bort bunken från kastrullen. Fortsätt att vispa tills blandningen blir tjock och har svalnat.
Vispa grädden hårt och rör försiktigt ner den i äggsmeten.
Häll semifreddon i koppar eller glas och ställ i frysen i minst 4 timmar. Garnera eventuellt med en klick grädde och kaffebönor innan servering.
Recept från Mitt kök