Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Moas nyttiga bröd

Moas nyttiga bröd med rågkross och linfrö bakas med bikarbonat och behöver därför inte jäsa. Det är bara att röra ihop och grädda. Brödet är lika gott att servera som frukostbröd med olika slags pålägg eller som bröd till maten. Det går bra att frysa.

Moas nyttiga brödMoas nyttiga brödMoas nyttiga bröd
Moas nyttiga bröd Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 6,5 dlgrahamsmjöl
  • 1 dlvetemjöl
  • 2 dlrågkross
  • 2 dlsolroskärnor
  • 1 dllinfrö
  • 2 tsksalt
  • 2 tskbikarbonat
  • 2 dlsirap- mörk
  • 1 lfilmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en lös deg.

  2. Häll degen i två smorda avlånga formar, ca 1 1/2 liter.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?