Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjukt pannbröd

Gott som smörgås eller till kaffet med smör och kanelsocker på. Brödet är också gott att rulla in korv i. Recept av Christina Asplund.

Mjukt pannbröd
Mjukt pannbröd
Mjukt pannbröd
Foto: Thomas Carlén.

Ingredienser

  • 2,5 dlnaturell yoghurt
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1,5 tskfänkål- och anis, stött
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlrågmjöl- fint
  • 3,5 dlvetemjöl- ca
  • 0,5 tskbikarbonat

Gör så här

  1. Förbered degen hemma. Mät upp naturell yoghurt i en bunke. Tillsätt honung, fänkål och anis, salt, rågmjöl och vetemjöl blandat med bikarbonat. Arbeta ihop till en smidig deg. Ta upp degen och knåda på mjölat bakbord, dela den i åtta bitar. Forma till bollar och platta till dem något. Lägg dem mellan vaxat papper eller bakplåtspapper i en låda med lock.

  2. Kavla ut degbitarna på mjölat bakbord/skärbräda till runda kakor med en kavel/vattenflaska, lagom stora för stormkökets stekpanna. Nagga med gaffel. Grädda dem på bägge sidor i en het torr stekpanna, 2–3 minuter per sida. Servera med smör och kanelsocker till kaffe eller varm choklad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök