Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mjukt hällbröd gräddas på baksten. Har du inte någon baksten kan brödet gräddas på het plåt något längre tid.
Rör ut jästen i vatten och olja. Arbeta ner mjöl och salt. Arbeta degen smidig i hushållsassistent ca 15 min, tills degen släpper från kanterna. Strö över lite mjöl och låt jäsa ca 1 timme.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i tio bitar. Forma dem till runda bollar. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 250° med en baksten på en plåt mitt i ugnen.
Kavla ut eller platta ut degbollarna med händerna till rundlar, ca 15 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Grädda 1–2 rundlar i taget på bakstenen ca 7 min. Låt svalna på galler.