Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjukt hällbröd


Mjukt hällbröd
 gräddas på baksten. Har du inte någon baksten kan brödet gräddas på het plåt något längre tid.

Mjukt hällbröd
Mjukt hällbröd
Mjukt hällbröd

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 3 dlvatten
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 dldurumvetemjöl
  • 6 dlvetemjöl special- –7 dl (360–420 g)
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Rör ut jästen i vatten och olja. Arbeta ner mjöl och salt. Arbeta degen smidig i hushållsassistent ca 15 min, tills degen släpper från kanterna.  Strö över lite mjöl och låt jäsa ca 1 timme.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i tio bitar. Forma dem till runda bollar. Låt jäsa ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 250° med en baksten på en plåt mitt i ugnen.

  3. Kavla ut eller platta ut degbollarna med händerna till rundlar, ca 15 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Grädda 1–2 rundlar i taget på bakstenen ca 7 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?