Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjukt fetaost- och valnötsbröd

Recept på mjukt fetaost- och valnötsbröd. Bröden går utmärkt att frysa. Sprödvärm dem sedan några minuter i ugnen före servering.

Mjukt fetaost- och valnötsbröd
Mjukt fetaost- och valnötsbröd
Mjukt fetaost- och valnötsbröd

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 5 dlvatten
  • 6 dlvetemjöl- (ca 300 g)
  • 8 dldurumvetemjöl- (ca 480 g)
  • 2 tsksalt
  • 150 gfetaost
  • 100 gvalnötter

pensling

  • 3 mskolivolja

Till formarna

  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 dlolivolja

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt mjöl och salt och arbeta degen väl. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme till dubbel storlek.

  2. Smörj och mjöla 18 muffinsformar av metall, à ca 1 dl. Smula fetaosten och hacka nötterna grovt.

  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 18 bitar. Rulla dem till bollar. Lägg bollarna i formarna och gör ett hål i varje. Tryck i fetaost och valnötter, spara lite till garnering, och nyp samman. Pensla bullarna med olivolja och strö över den sparade osten och  nötterna. Låt bröden jäsa utan bakduk ca 30 min.

  4. Sätt ugnen på 250°. Grädda  bröden mitt i ugnen ca 18 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?