Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mjuka bottnar gjorda på mandel med bakade päron på toppen. Sött päron och mandel gifter sig fint i denna dessert. Så gott! Mandelflarnen är glutenfria och innehåller inget vitt socker.
Sätt ugnen på 180 grader. Hacka sötmandlarna grovt. Rör ihop hackade mandlar, mandelmjöl, äggvitor och honung i en skål.
Klicka ut smeten till fyra rundlar, ca 10 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 10 min.
Dela päronet i två halvor och ta bort kärnorna med en sked. Dela varje halva i hälften så att du har fyra fjärdedelar. Skär varje fjärdedel i 5 skivor på längden, men låt den sitta ihop i toppen. Lägg en päronbit som en solfjäder på varje botten.
Pensla päronen med lönnsirap. Grädda mandelflarnen mitt i ugnen i ytterligare ca 15 min. Håll koll så de inte bränns.
Ta ut mandelbottnarna och pensla dem med ytterligare lite lönnsirap. Strö över rostade mandelspån och servera mandelflarnen med sockerfri vaniljglass.