Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuksega mandelflarn med päron

Mjuka bottnar gjorda på mandel med bakade päron på toppen. Sött päron och mandel gifter sig fint i denna dessert. Så gott! Mandelflarnen är glutenfria och innehåller inget vitt socker.

Mjuksega mandelflarn med päron
Mjuksega mandelflarn med päron
Mjuksega mandelflarn med päron
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 0,5 dlsötmandlar
  • 2 dlmandelmjöl
  • 2äggvitor
  • 0,5 dlhonung- fast

Topping

  • 1 stortpäron
  • 2 msklönnsirap
  • 2 mskmandelspån- rostade

Till servering

  • vaniljglass- sockerfri

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Hacka sötmandlarna grovt. Rör ihop hackade mandlar, mandelmjöl, äggvitor och honung i en skål. 

  2. Klicka ut smeten till fyra rundlar, ca 10 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 10 min.

  3. Dela päronet i två halvor och ta bort kärnorna med en sked. Dela varje halva i hälften så att du har fyra fjärdedelar. Skär varje fjärde­del i 5 skivor på längden, men låt den sitta ihop i toppen. Lägg en päronbit som en solfjäder på varje botten.

  4. Pensla päronen med lönnsirap. Grädda mandelflarnen mitt i ugnen i ytterligare ca 15 min. Håll koll så de inte bränns.

  5. Ta ut mandelbottnarna och pensla dem med ytterligare lite lönnsirap. Strö över rostade mandel­spån och servera ­mandelflarnen med sockerfri vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?