Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjukbrödspizza med pepparrotskräm & gravad lax

En läcker svensk pizza med gravad lax gör du snabbt och enkelt på en botten av mjukt tunnbröd. Rädisskivorna blir extra krispiga om du låter dem ligga en stund i iskallt vatten.

Mjukbrödspizza med pepparrotskräm & gravad lax
Mjukbrödspizza med pepparrotskräm & gravad lax
Mjukbrödspizza med pepparrotskräm & gravad lax
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 4rädisor
  • 150 gcream- cheese eller annan färskost
  • 4 mskpepparrotsvisp
  • 200 ggravad lax
  • 1 storttunnbröd- eller 2 mindre mjuka
  • dillvippor

Gör så här

  1. Ansa och skiva rädisorna, lägg skivorna i en skål med iskallt vatten och ställ i kylskåp ca 15 minuter.

  2. Vispa ihop cream cheese och pepparrotsvisp.

  3. Skär laxen i skivor.

  4. Lägg tunnbrödet på en skärbräda. Bred på pepparrotskrämen. Toppa med laxskivorna.

  5. Peppra. Garnera med dillvippor och avrunna rädisskivor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök