Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuka rågsiktsbröd med kikärter

Bröden blir extra saftiga med kikärter eller bönor i degen. Smaksätt gärna degen med 1 tsk stött torkad fänkål.

Mjuka rågsiktsbröd med kikärter
Mjuka rågsiktsbröd med kikärter
Mjuka rågsiktsbröd med kikärter

Ingredienser

  • 1 dlkikärter- kokta
  • 2 dlmjölk- eller växtmjölk
  • 0,5 dlrapsolja
  • 2 mskhonung
  • 5,56 dlrågsikt
  • 1 tsksalt
  • 1,5 tskbakpulver

Gör så här

  1. Mosa kikärterna väl i en bunke med en gaffel eller stavmixer. Värm mjölken med rapsolja och honung i en kastrull tills den är 37 grader. Häll mjölken över kikärterna.

  2. Blanda ihop rågsikt, salt och bakpulver och rör ner det i mjölken till en jämn deg. Dela degen i 8 delar. Kavla ut till tunna brödkakor på mjölad arbetsbänk, först med en slät kavel och sedan gärna med en kruskavel.

  3. Stek ett bröd i taget i en torr stekpanna på medelvärme i ca 2 min på varje sida. Låt dem svalna lite i en bakduk.

Vad tyckte du om receptet?