Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bröden blir extra saftiga med kikärter eller bönor i degen. Smaksätt gärna degen med 1 tsk stött torkad fänkål.
Mosa kikärterna väl i en bunke med en gaffel eller stavmixer. Värm mjölken med rapsolja och honung i en kastrull tills den är 37 grader. Häll mjölken över kikärterna.
Blanda ihop rågsikt, salt och bakpulver och rör ner det i mjölken till en jämn deg. Dela degen i 8 delar. Kavla ut till tunna brödkakor på mjölad arbetsbänk, först med en slät kavel och sedan gärna med en kruskavel.
Stek ett bröd i taget i en torr stekpanna på medelvärme i ca 2 min på varje sida. Låt dem svalna lite i en bakduk.