Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuka pepparkakor med polkagris­strössel

Polkagrisströssel ger dessa ljuvliga kakor både fin färg och smak.

Lena Söderström
Mjuka pepparkakor med polkagris­strössel
Mjuka pepparkakor med polkagris­strössel
Mjuka pepparkakor med polkagris­strössel
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 3formar- (4-5 dl)
  • 23 msksmör- och ströbröd till formarna
  • 100 gsmör
  • 1,5 dlbrun farin
  • 2ägg
  • 1,5 dlgräddfil
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 mskkanel- malen
  • 1 tskingefära- malen
  • 0,5 tskkryddnejlikor- malda
  • 1 tskbikarbonat

Glasyr

  • 1,5 dlflorsocker
  • 1,5 mskvatten

Till garnering

  • 1 dlpolkagrisar- cirka

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formarna.

  2. Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihop. Rör ner gräddfilen. Blanda vetemjöl, kryddor och bikarbonat och vänd ner i smeten, vispa ihop noga.

  3. Fördela smeten i formarna. Grädda genast i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Låt kakorna svalna något innan de stjälps upp. Låt kallna.

  4. Blanda ihop siktat florsocker och vatten till en tjock glasyr. Ringla glasyren över kakorna. Garnera med finstötta polkagrisar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök